Recruitment Process Outsourcing | Sterksen

Recruitment Process Outsourcing 

Werken aan een RPO-project betekent dat jij dé expert bent

Recruitment Proces Outsourcing (RPO) is het (geheel of gedeeltelijk) uitbesteden van het recruitmentproces. Dit betekent dat je als RPO-dienstverlener voorop loopt in kennis en in de adviseursrol treedt naar klanten. Zo leer je veel van alle facetten van recruitment. Wil jij jezelf verder ontwikkelen op operationeel, tactisch én strategisch niveau? Dan is werken aan een RPO-project jouw volgende stap!


De volgende stap

Werken aan een RPO-project is dé volgende stap voor een ervaren recruiter

Het beste van twee werelden

Je krijgt het beste van twee werelden: veel uitdaging bij de klant en een vertrouwde thuisbasis bij Sterksen

Alle facetten van recruitment

Je denkt mee op alle facetten van recruitment. Zo doe je lekker veel ervaring op en word jij nóg beter in het recruitmentvak.

Wat is een RPO-project eigenlijk?

Bij een RPO-project neemt Sterksen het recruitmentproces van een organisatie over. Er zijn verschillende redenen om dit uit te besteden. Voorbeelden zijn niet voldoende expertise binnen de HR-afdeling, te weinig tijd/capaciteit of de organisatie is simpelweg op zoek naar een moeilijk te werven doelgroep. Sterksen definieert wat organisaties nodig hebben en ondersteunen op de lange termijn. Dit doen we al lange tijd succesvol voor grote organisaties als Atos, Roamler, Viterra en Vreugdenhil.

Een RPO is heel veelzijdig en gaat veel verder dan werving en selectie. We nemen de regie op alle facetten van recruitment. Denk aan: recruitment marketing, sourcing, onboarding, tech-tooling en rapportages. We werken hierin liever mét dan vóór de klant. We mengen ons in de organisatie en staan voor het leveren van de beste kwaliteit.

Hoe is het om aan een RPO-project te werken?

Het werken als Recruitment Consultant in een RPO-project is de volgende stap voor een recruiter met ervaring. Het is een veelzijdige rol, omdat je het beste hebt van twee werelden. Je bent kennispartner bij de klant, maar kan ook sparren en kennis delen met meer dan veertig ervaren Sterksen-collega’s. Je hebt uitdaging in je werk, omdat je intern veel invloed uitoefent bij de klant. Dit betekent dat je impact kan maken en ervaring opdoet over hoe HR en recruitment processen verlopen. Dit betekent ook dat je commerciële kansen ziet en hierop inhaakt. Je werkt met verschillende stakeholders waardoor eerdere ervaring binnen recruitment noodzakelijk is.

Welke werkzaamheden horen bij een RPO-project?

  • verantwoordelijk voor het wervingsproces van A tot Z;
  • het creëren van een goede employee experience;
  • voorop lopen in kennis en deze delen met de klant;
  • het signaleren van en anticiperen op kansen voor Sterksen;
  • relatiebeheer met de klant, het team en andere Sterksen collega's;
  • rapporteren over de recruitment cijfers;
  • het creëren van goede employee experience;
  • meedenken over arbeidsmarktcommunicatie, onboarding, referral, beurzen en andere mogelijkheden om kandidaten aan te trekken.

Het RPO-team

Als je aan de slag gaat met een RPO-project bij Sterksen, dan ben je verzekerd van een omgeving met veel ervaring en expertise. We helpen elkaar iedere dag beter te worden en vinden het belangrijk om met elkaar successen te vieren. We werken op basis van vertrouwen en geven elkaar veel vrijheid in de manier waarop we onze werkzaamheden inrichten. Naast het vaste RPO-team werk je regelmatig samen met andere Sterksen collega’s, bijvoorbeeld bij het inzetten van de service Recruitment Marketing om vacatures extra onder de aandacht te brengen.

Wil je meer weten over het werken aan een RPO-project bij Sterksen? Drink een kopje koffie met Susan!

Patricia Verkerk

RPO manager