Executive Search | Sterksen

Executive Search

Wij vinden het juiste talent voor sleutelposities

Een nieuwe CEO of CIO zoek je niet iedere dag, maar als je er een nodig hebt dan heb je liever ook direct de allerbeste. Met Executive Search identificeren, benaderen en selecteren we het beste talent voor deze belangrijke posities. We starten de zoektocht naar de juiste kandidaten en bewegen hen naar een nieuwe uitdaging.

Wat maakt werken in Executive Search zo leuk?

De kandidaten waar je mee in contact komt zijn werkzaam op senior directie of C-level niveau. Dat is een toffe uitdaging, want je bent sparringpartner voor deze doelgroep op zoek naar de beste match. Als adviseur is het contact intensief en persoonlijk, ook met de klant.

Welke werkzaamheden horen bij Executive Search?

Je gaat op zoek naar iemand die de koers en richting gaat bepalen in een organisatie. Hoe gaaf is dat? Daarvoor moet je natuurlijk eerst alle relevante informatie ophalen bij de klant. Je gaat tot in de punten na wat de klant precies in een kandidaat zoekt. 

De vergaarde informatie verwerk je in een ‘position profile’. Een vier pagina-tellend document dat, in vergelijking met een functieprofiel, veel dieper ingaat op cultuur, verwachtingen, persoonlijkheid en arbeidsvoorwaarden. Deze position profile is de leidraad om de zoektocht te starten. Zowel binnen als buiten je netwerk benader je mogelijke kandidaten. Oh, niet te vergeten: bij Executive Search werk je op basis van volledige exclusiviteit, waardoor je je volledig kunt focussen op kwaliteit.

Ondanks dat de professionals zelden actief op zoek is naar een nieuwe functie, zijn ze laagdrempelig te benaderen. De geïnteresseerde kandidaten schrijf je op in een shortlist die je deelt met klant. Na het delen van de shortlist zorg je voor intensieve begeleiding voor zowel de klant als kandidaat.

Hoe is het team van Executive Search?

Executive Search valt onder IT Search bij Sterksen. Zo heb je binnen deze expertise een team van ongeveer vijftien Recruitment Consultants. Je werkt ook regelmatig met collega's uit andere teams. Bijvoorbeeld wanneer er een Executive Search uitvraag komt via de dienstverlening van Recruitment Proces Outsourcing. Op deze manier ben je betrokken bij de gehele Sterksen organisatie. 

Kopje koffie drinken?

Wil je meer weten over Executive Search? Yvonne kan jou daar alles over vertellen. Neem in de tussentijd alvast een kijkje bij de vacatures!

Jella Nefs

Recruiter

Susan Griffioen

RPO manager

Lennert Pichel

MSP Consultant

Cécille van Unen

Lead Recruitment Marketing

Julianne Maas

IT Search manager

Michiel Berk

Manager Interim Solutions IT

Angelique Vierhout

Teamlead Interim Solutions HR & Recruitment

Yvonne van Amelsvoort

Executive Search