Recruitment Marketing | Sterksen

Recruitment Marketing

De juiste kandidaten binden met eerlijke en unieke recruitment marketing

Recruitment Marketing, Arbeidsmarktcommunicatie, Employer Branding, werkgeversmerk - you name it! Wanneer je aan recruitment denkt, kan je niet meer om marketing heen. Potentiële werknemers, actief of latent zoekend, bevinden zich online. Online wordt research gedaan naar hoe een werkgever zich presenteert. Met de dienstverlening van Recruitment Marketing helpen wij organisaties met het creëren of uitbouwen van het employer brand en vertalen dit naar doelgerichte campagnes, werkenbij-websites en content. Daar halen we enorm veel energie uit omdat we zowel creatief als analytisch worden uitgedaagd!

Welke leuke dingen doet Sterksen met Recruitment Marketing?

Bij Sterksen is de dienstverlening van Recruitment Marketing verdeeld in drie verschillende thema’s. Deze zijn employer branding, werkenbij-website & content en job marketing.  Zo helpen wij werkgevers die nét met Recruitment Marketing starten, maar ook klanten die de eerste stappen in Recruitment Marketing al hebben gezet. We nemen je graag hierin mee!

Employer Branding

Met Employer Branding (vertaald: werkgeversmerk) creëren wij een merk rondom het werkgeverschap van een organisatie. Met een employer brand weet de organisatie wie zij zijn als werkgever en wat zij willen uitdragen naar toekomstig nieuwe collega’s. Kandidaten worden steeds kritischer en kunnen vaak kiezen uit meerdere banen. Om een juiste keuze te maken zijn zij (net als jij waarschijnlijk ;-)) op zoek naar informatie zoals de bedrijfscultuur, doorgroeimogelijkheden, arbeidsvoorwaarden, etc. Met Employer Branding brengen wij het unieke en eerlijke verhaal van een organisatie in beeld.

Werkenbij-website en content

Een werkenbij-website is hét centrale punt in de online werving van nieuwe collega’s. Vrijwel alle communicatie leidt naar deze website. Kandidaten vinden hier informatie omtrent de werkgever, de functie én (het allerbelangrijkste) voeren hier hun sollicitatie in. Een werkenbij-website is dus hét visitekaartje van een werkgever. Met Recruitment Marketing ondersteunen wij in het opstarten, beheren en onderhouden van de werkenbij-website en content die aansluit op de doelgroep.

Campagnes

Met Recruitment Marketing promoten we specifieke content en vacatures om de juiste kandidaten aan te trekken. Door campagnes op verschillende mediakanalen creëren wij meer (werkgevers)merkbekendheid, krijgt de werken-bij website meer bezoekers, blijft een organisatie top-of-mind én krijgen vacatures meer zichtbaarheid.

Hoe is het om te werken in Recruitment Marketing?

Recruitment Marketing is binnen Sterksen een redelijk nieuwe dienstverlening. Dat is leuk, omdat nog niet alles in beton gegoten is. Zo leren we elke dag superveel! Daarnaast zorgt dit ervoor dat er veel ruimte is voor eigen initiatieven en nieuwe ideeën. We weten elkaar altijd te vinden voor het geven van feedback, even sparren of het vieren van onze successen. 

Welke werkzaamheden komen daarbij kijken?

  • relatiebeheer met de verschillende klanten;
  • wervingscampagnes opzetten van A tot Z;
  • werkenbij-website opmaken en onderhouden;
  • onderzoek naar de werkenbij-doelgroepen;
  • arbeidsmarktanalyses maken;
  • persona's vormgeven;
  • wervende teksten schrijven;
  • samen met de klant het employer brand opzetten.

Kopje koffie drinken?

Wil je meer weten over de wondere wereld van Recruitment Marketing? Monique kan jou daar alles over vertellen. Neem in de tussentijd een kijkje bij de vacatures!

Jella Nefs

Recruiter