RPO via Sterksen | Sterksen

31 oktober 2020

Recruitment Process Outsourcing via Sterksen

Al sinds 2004 biedt Sterksen de Recruitment Process Outsourcing (RPO) dienstverlening aan. In deze tijd was het nog een vrij onbekend concept, zelf noemden wij dit Managed Recruitment Services. Een groep van (maar liefst zeven van) onze eigen recruiters werden on-site bij een opdrachtgever weggezet om hier de recruitment werkzaamheden op te pakken. Deze opdrachtgever had een hoge vacature load en niet de recruitment kennis in huis om dit zelf op te pakken. Met onze eigen recruiters in-house bij de klant kregen zij nog meer feeling met de organisatie en het voor hen werven. Zo is bij ons de dienstverlening ontstaan en nu, 18 jaar later, doen wij dit nog steeds!

Meer dan recruitment
Inmiddels zijn onze RPO services een stuk uitgebreider. Behalve alleen recruitment werkzaamheden, zijn er ook een heleboel andere zaken waar onze RPO recruiters zich mee bezig houden. Tegenwoordig kom je er niet alleen met je eigen netwerk, kandidatenbestand en sourcen. Er moet bijvoorbeeld steeds meer worden nagedacht over het werkgeversmerk van een organisatie en hoe dit kan worden ingezet bij de werving van nieuwe werknemers. Er wordt daarom steeds meer aandacht besteed aan bijvoorbeeld Recruitment Marketing, Employer Branding, campus recruitment, careersites, onboarding en referral programma’s en de algehele Employee Experience. Maar ook in het proces na het vinden van de juiste kandidaat, zoals contractonderhandelingen en sollicitatiegesprekken kan de opdrachtgever volledig worden ontzorgd door het juiste RPO team. Kortom, er is steeds meer vraag naar een integralen recruitmentdienstverlening.

Flexibele dienstverlening
Al deze extra werkzaamheden die nodig zijn, maken dat veel organisaties niet de juiste (hoeveelheid) kennis in huis hebben, en dus baat hebben bij het inzetten van een RPO specialist. Natuurlijk is niet elk van deze facetten van recruitment van toepassing bij elke organisatie. Elk bedrijf is anders, dus hetzelfde ‘RPO trucje’ kan niet overal worden toegepast. We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat er voor jouw organisatie nodig is. Dat hangt af van bijvoorbeeld het soort vacatures dat veel open staat, de bestaande recruitment strategie en de complexiteit van de opdracht. Ook tijdens de samenwerking blijven we kijken of er veranderingen nodig zijn, en is onze dienstverlening op- en af te schalen indien nodig. Bekijk deze pagina voor meer informatie over RPO via Sterksen en neem vooral contact met ons op.


Een baan als RPO recruiter
Behalve dat Recruitment Process Outsourcing een uitkomst is voor veel bedrijven, is het ook een mooie kans voor recruiters binnen Sterksen. Als RPO recruiter krijg je het beste van twee werelden: je bent zelfstandig de recruitment expert bij de klant, maar vanuit Sterksen krijg je nog alle hulp (en collega’s) die je nodig hebt. Het is een veelzijdige baan, waarbij je focus ligt op het leren kennen van de opdrachtgever en ook vanuit dat werkgeversmerk te werven. Onze collega Naveen, sinds twee jaar RPO consultant bij Sterksen, zei het volgende over zijn rol:

De functie van RPO recruiter is super uitdagend. Ik moet schakelen met verschillende lagen binnen de organisatie waar ik voor werk (zoals C-level, hiring managers en ook Engineers en Product Owners) en ik houd me naast sourcen bezig met verschillende onderwerpen zoals recruitment marketing en employer branding. Ik ben echt de sparringpartner voor de klant: advies geven over de gehele recruitment strategie is echt super gaaf! Daarnaast is het ook heel leuk om in-house bij de klant aanwezig te zijn en me onderdeel te voelen van de organisatie. Je bent niet zo maar een externe recruiter, je hoort er echt bij. Zo heb ik eigenlijk dubbel zo veel collega’s!

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken