Managed Service Providing | Sterksen

Managed Service Providing

Recruitment power en leveranciersmanagement samengebracht

Wanneer organisaties vaak externe, tijdelijke medewerkers inhuren en werken met verschillende leveranciers is er sprake van een versplinterd inhuurproces. Om tijd en energie te besparen kunnen zij een externe partij inhuren: de Managed Service Provider (MSP). Deze brengt de verschillende inhuurprocessen samen. Wil jij meer weten over het (on-site) MSP-programma dat Sterksen aanbiedt? Lees dan snel verder!

Wat is een MSP nu precies?

Wanneer een organisatie een MSP inschakelt, dan wordt Sterksen (geheel of gedeeltelijk) verantwoordelijk voor het inhuurproces. De belangrijkste doelstellingen van een MSP zijn kostenbesparing, procesoptimalisatie en het binden van het beste tijdelijke talent. Wij zijn voor de organisatie dan de partner die het inhuurproces naar een hoger volwassenheidsniveau tilt door het snel en (kosten)efficiënt voorzien van de juiste tijdelijke talenten. Dit doen we al een lange tijd succesvol voor grote klanten als Viterra en Vreugdenhil.

De belangrijkste pijlers van een MSP-programma zijn: het opstellen van een capaciteitsplanning en budgetbewaking, het werven, selecteren en binden van leveranciers, direct sourcing van zelfstandige professionals, gevolgd door screening, contractering, urenverantwoording, facturatie en rapportage.

Hoe is het om in een MSP-programma te werken?

Doordat veel organisaties structureel werken met leveranciers van extern personeel, stijgt de behoefte om hier (meer) grip op te krijgen. Als MSP Consultant ben jij de schakel tussen de opdrachtgever en de leveranciers. Jij ontzorgt de opdrachtgever in het gehele inhuurproces. Dat is een grote uitdaging met veel verantwoordelijkheid: dat maakt het leuk!

Welke werkzaamheden horen bij een MSP?

  • het managen van tijdelijke aanvragen bij de opdrachtgever;
  • het leveren van een uitstekende service als centraal punt van het on-site team;
  • het coördineren van het inhuurproces via het geselecteerde Vendor Management System en de verzoeken die daaruit voortkomen vanuit de inhurende managers en de leveranciers;
  • schakelen met en verbinden van de afdelingen HR, Inkoop en Finance;
  • Het rapporteren over en optimaliseren van de inhuurprocessen van extern personeel;
  • Je fungeert als kennispartner op het totale gebied van flexibele arbeid in relatie met de arbeidsmarktontwikkelingen en veranderingen binnen wet- en regelgeving;
  • Je ontwikkelt jaarlijks optimalisatieprogramma’s om de wensen en behoeften van de opdrachtgever beter aan te laten sluiten op de MSP-dienstverlening.

Het Sterksen team

Managed Service Providing is met haar eenjarig bestaan een relatief jonge dienstverlening binnen Sterksen. We werken op basis van vertrouwen en geven elkaar veel vrijheid in de manier waarop we onze werkzaamheden inrichten. Je staat er natuurlijk niet alleen voor! Je werkt nauw samen met de andere teams binnen Sterksen – zoals Interim Solutions voor de invulling van tijdelijke vacatures - om de processen, uitvoering en klanttevredenheid maximaal te borgen. 

Wil je meer weten over het werken aan een on-site MSP programma bij Sterksen? Kom een kopje koffie drinken met Lennert! Je kan in de tussentijd direct de vacatures bekijken.

Jella Nefs

Recruiter